dacia

Wil je je auto zelf repareren? Deze losse onderdelen zijn verkrijgbaar!

Zijn bepaalde onderdelen van je Dacia kapot of beschadigd? Geen paniek! Je hoeft niet meteen je auto naar de garage te brengen. Veel kleine defecten kun je zelf eenvoudig repareren. Je hoeft soms alleen maar één of meerdere onderdelen te vervangen. Dit scheelt enorm in de prijs, veel onderdelen zijn namelijk tweedehands verkrijgbaar. Dat is goedkoop, en de kwaliteit is er niet minder om. Hieronder lees je alles over onderdelen die je zelf kunt vervangen, in het bijzonder over Dacia onderdelen.

Velgen en banden

Heb je een kapotte velg of lekke band? De velgen en banden van Dacia zijn gemakkelijk te vervangen. Afhankelijk van de schade kun je nieuwe velgen kopen, maar je kunt je oude velgen ook over spuiten met een lak. En heb je geen reserve autoband (meer)? Ook autobanden zijn tweedehands verkrijgbaar. Verder heb je alleen wat gereedschap nodig en moet je natuurlijk weten hoe je een band moet verwisselen.

Verlichting

Het zou zonde zijn als je alleen voor een kapot licht naar de garage moet. Je kunt deze namelijk ook zelf vervangen. Ook hiervan zijn losse onderdelen (tweedehands) verkrijgbaar. Zowel koplampen als achterlichten aan beide kanten van de auto zijn los te koop. Hetzelfde geldt voor remlampen, mistlampen, kentekenplaatverlichting en knipperlichten. Zelfs lichtschakelaars zijn los te vinden. Alle onderdelen zijn apart verkrijgbaar. Je hoeft dus niet alle lampen nieuw te kopen of te vervangen.

Verwarming of airco

Hoe ingewikkeld het ook lijkt om een kapotte verwarming of airco zelf te repareren, ook hiervoor zijn alle onderdelen apart verkrijgbaar. En als je je een beetje inleest is het repareren zo gedaan. Hier hoef je geen autokenner voor te zijn. Er zijn onder andere kachelmotors, aircopompen, aircoleidingen, kachelbedieningspanelen en luchtkanalen te koop. Let er wel op dat je deze van het juiste merk koopt. Kijk voor de zekerheid na van welk merk je oude onderdelen zijn.

Lees tip:  Hoe belangrijk is een autoverzekering?

Twee linkerhanden?

Als je auto onderdelen zelf vervangt, en in het bijzonder Dacia Sandero onderdelen, moet je natuurlijk wel zeker weten dat je dit op een veilige en goede manier doet. Je wilt niet dat de banden tijdens het rijden zo onder je auto vandaan rollen. Als je echt twee linkerhanden hebt en het niet aandurft om de onderdelen zelf te vervangen, kun je natuurlijk altijd nog naar een garage gaan. Beter wat reparatiekosten, dan een enorme schade aan je auto aanbrengen. Of misschien ken je wel iemand met verstand van auto’s die de onderdelen voor jou wil vervangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *