De beste thema’s voor een bruiloft

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden met hoe je je bruiloft kan aankleden. Neem bijvoorbeeld de trend van industrieel-chique bruiloften, waarbij je kiest voor veel lampjes en groene tafelkleden in een industriële setting. Hoewel dit voor sommige een ongebruikelijke combinatie lijkt, kan het juiste thema het tot een schitterend geheel maken. Maar hoe bepaal je dan zo’n thema? Laat je het helemaal draaien om die exclusieve trouwauto die jullie hebben gehuurd? Of is er een film of serie waar jullie beiden dol op zijn?

Geschiedenis en cultuur

Wat veel mensen doen is inspiratie halen van mensen die dichtbij hen staan. Zo kan er generaties lang gekozen worden voor dezelfde locatie of trouwauto. Dit kan veilig aanvoelen doordat het bekend is of ook wel nostalgisch. Voor mensen waar cultuur een belangrijke rol speelt kunnen dit ook verwerken in het thema van hun bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan een Marokkaans of een typisch Hollands thema.

Na een lange en vermoeiende bruiloftsdag is er niets zo aantrekkelijk als direct op huwelijksreis gaan. Overweeg een luxe camper te huren en deze alvast gereed te hebben staan. Zo kunnen jullie direct na het uitspreken van het jawoord vertrekken.

Totaal wat anders

Hoewel tradities en trends een rol kunnen spelen, betekent dit niet dat je daar aan vast zit. Het blijft jullie bijzondere dag. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om jullie onder te dompelen in een bepaalde kleur. Wit is traditioneel, maar wat dacht je van levendig groen, zacht roze of zelfs gedurfd zwart?

Het rijkdom aan seizoenen en feestdagen biedt ook eindeloze thema’s voor je grote dag. Zo kan je er een echt zomers tintje aan geven, of zelfs een beetje tropisch. Naast de zomer is er ook plek voor een winter wonderland waar alles draait om de winter. En misschien ook wel met een vleugje kerst?

Lees tip:  Elektrische pallet truck – op volle kracht de stellingen langs

Jullie favoriete eten of drinken kan ook een fantastisch uitgangspunt zijn voor een thema. Maak er bijvoorbeeld een leuke cocktail party van, als jullie fan zijn van cocktails. Biedt de gasten verschillende cocktails of zet een grote cocktailbar neer waar ze zelf ze kunnen maken. Of maak er wat gezonds van en leg op de tafels fruitboeketten en krijg je een appel bij binnenkomst.

Voor de die-hard serie- en filmliefhebbers: wat dacht je van een bruiloft thema geïnspireerd op jullie favoriete show of film? Integreer bijvoorbeeld elementen uit de Game of Thrones-serie in jullie dag of kies voor een magische Disney sfeer. Voor de echte fans kun je zelfs overwegen om in Disneyland te trouwen.

Al helemaal klaar voor de volgende stap om samen te wonen? Hier zitten natuurlijk ook veel plannen aan vast. Denk bijvoorbeeld of je een verhuisbedrijf moet inhuren of het toch liever zelf doet.

Benieuwd naar nog meer leuke kleuren thema’s van 2023? Bekijk dan de video in onderstaande link:

Jullie dag

Het is essentieel dat jullie helder voor ogen hebben welke sfeer jullie willen neerzetten en wat voor jullie belangrijk is om op de dag aanwezig te hebben. Met ondersteuning van professionals, of hulp van dierbare familie en vrienden, wordt jullie bruiloft zeker een weerspiegeling van jullie unieke stijl.

Meta data:

De beste thema’s voor een bruiloft | Dacia Onderdelen

Gaan jullie binnenkort trouwen maar weet je nog niet wat voor thema je je bruiloft moet houden? Lees dan onze blog over thema’s voor een bruiloft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *