auto

VW tuning: De motor van jouw auto weer optimaal

Ben je al bekend met VW tuning? Het tunen van jouw Volkswagen kan namelijk voor grote voordelen gaan zorgen. Hiervoor worden verschillende aanpassingen gedaan in de software van de motor. Alleen kun je deze tuning niet zelf uit gaan voeren. Je zult daarom moeten bekijken welke professional jou hierbij kan helpen. Een van de professionals die deze kennis in huis heeft, is EQ Performance. Maar wat houden de werkzaamheden eigenlijk in en wat kun je ermee behalen? Onderstaande informatie zet een aantal punten voor jou op een rij, zodat je weet waar je aan toe bent.

VW tuning voor meer vermogen

VW tuning kan bij de moderne turbomotoren uitgevoerd worden. Deze worden namelijk aangestuurd door een Electronic Control Unit (ECU), wat voor de prestaties van de auto zorgt. Er kunnen aanpassingen in deze ECU gedaan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid brandstof, de turbodruk en de inspuiting. Bij veel auto’s is daarmee een toename van het vermogen tot 25 of 30 procent mogelijk. Hierbij is het afhankelijk van de conditie van de auto en de marge die de fabrikant aangebracht heeft in de software. De professional zal altijd bekijken wat er mogelijk is voor jouw auto.

Brandstofbesparing zonder grote aanpassingen

Voor VW tuning moet de originele software eerst worden uitgelezen. Op basis hiervan worden de aanpassingen gedaan en alles weer terug op het geheugen van de ECU geplaatst. De winst die je behaalt op het vermogen, zonder dat je jouw rijstijl aan gaat passen, zorgt voor een reductie van het verbruik. Deze kan tot 10 procent oplopen. Je zult hierdoor dus altijd minder brandstof gaan verbruiken en een kostenbesparing krijgen op de langere termijn. Daarnaast zul je automatisch ook sneller gaan rijden. Dan moet je jouw rijstijl wel aan gaan passen om de besparing te krijgen.

Lees tip:  De Dacia Spring: Betaalbare Elektrisch Rijden Revolutionair Gemaakt

De marge van de fabrikant weg

Met VW tuning wordt de marge als het ware weggehaald die door de fabrikant is ingebouwd. Dit wordt echter altijd op een nauwkeurige manier gedaan, waardoor er geen schade aangebracht kan worden. Doordat de prestaties geoptimaliseerd worden, zal er ook geen slijtage aan de motor komen. Hierbij moet je jouw rijstijl wel hetzelfde houden en ervoor zorgen dat je geen gekke dingen met de auto gaat doen. Door alles zo goed mogelijk door te nemen en te bekijken wat er voor onderhoud aan jouw auto nodig is, kun je ervoor zorgen dat je alleen maar profijt gaat behalen aan de tuning.

De verwachtingen worden vooraf duidelijk gemaakt

Het is uiteindelijk de bedoeling dat je met VW tuning of BMW chiptuning meer kracht gaat krijgen in de motor. De professional zal hierbij kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van jouw model auto en de conditie waarin deze zich bevindt. Van hieruit worden de verwachte resultaten geschetst. Er zal dus niet altijd eenzelfde resultaat geboekt kunnen worden als bij andere modellen. Hiermee voorkom je wel dat er schades aan de auto ontstaan die ook voorkomen hadden kunnen worden zonder de chiptuning.

1 reactie

  1. Bedankt voor het delen van de voordelen van tuning. Ik ben ook benieuwd hoe mijn eigen auto aangepast zou kunnen worden zodat deze meer vermogen krijgt. Ook ga ik mijn broer om advies vragen omdat hij veel verstand heeft van techniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *