Rugpijn tijdens het autorijden

Rugpijn tijden het autorijden is een veelvoorkomende klacht. Dit heeft eigenlijk alles te maken met de manier waarop de stoel is afgesteld. Ook kunnen bepaalde autostoelen te zacht zijn, waardoor je niet voldoende steun krijgt tijdens het rijden. Wij geven tips hoe je ervoor kan zorgen dat je geen rugpijn meer krijgt tijdens het autorijden.

Gebruik een kussentje

Het klinkt misschien gek, maar vaak kan het helpen; een kussentje in de rug. Er zijn speciale kussentjes voor de onderrug. Dit heet een lumbaal kussen. Het is een rubberen kussentje dat wordt opgepompt en geplaatst ter hoogte van de onderrug. Het kussentje kan op de gewenste hardheid worden opgepompt en hierdoor wordt jouw rug beter ondersteund.

Zijsteunen

Zijsteunen of armsteunen van een autostoel bieden een goede ondersteuning. Niet voor de rug, maar voor de armen. Wanneer deze ondersteuning ontbreekt, wordt de zithouding hierdoor negatief beïnvloed. Een goede ondersteuning van uw armen zorgt er dus voor dat je ook minder last van rugpijn krijgt tijdens het autorijden. Wanneer je rechtop in de autostoel zit mogen jouw ellebogen de zijsteunen licht aanraken. Het is hierbij ook belangrijk dat je de schouders niet optrekt en de nek en schouders ontspannen houdt.

Nieuwe autostoel

Iedere standaard auto heeft vrijwel altijd basis autostoelen. Voor de perfecte autostoel koop je natuurlijk niet gelijk een auto in een duurdere klasse. Wanneer je het budget hebt voor een middenklasse auto bestaat er de mogelijkheid om de stoel te vervangen zodat u toch het rijcomfort heeft van een A-klasse auto. Een slechte autostoel kan voor rugklachten zorgen. Het helemaal vervangen van een autostoel is geen goedkope oplossing, maar biedt wel weer veel blijvende verlichting in uw rug! Een goede autostoel moet een goede ondersteuning bieden en voor comfort zorgen. Laat u daarom goed en deskundig adviseren. Mocht je meer informatie willen over het aanschaffen van een nieuwe autostoel. Kijk dan op scheel.nl.


Lees tip:  Wat moet je allemaal weten over de autoverzekering?

2 reacties

  1. Ik onderschrijf deze tips ter vermijding van rugklachten tijdens het autorijden volledig. Als je vaak onderweg bent met de auto, zoals een vertegenwoordiger of installateur, verdient het zitcomfort extra aandacht. Autostoelen zijn als matrassen: voldoende steun is alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *