Hoe gaat lease overnemen in zijn werking?

In de afgelopen jaren is er private lease gecreëerd voor diegenen die graag privé in een nieuwe auto rijden tegen een budgetvriendelijkere prijs. Als consument huur je een auto in plaats van een bedrijfswagen. Bij privéhuur rijd je in een nieuwe auto voor een vast maandelijks bedrag. Dat omvat zowel alle herstellingen als het onderhoud, volledige verzekering, wegenbelasting, transportkosten, verwijderingsbijdragen en hulp bij pechverhelping. Bij privéverhuur betaal je alleen de brandstof, het parkeergeld en eventuele boetes. Al het andere is in het maandelijks leasebedrag inbegrepen. Private lease is alleen niet erg flexibel. Je moet een contract tekenen van gemiddeld vier tot vijf jaar. Tijdens zo’n periode kan er heel wat gebeuren.

Private lease: het vroegtijdig opzeggen van je contract is duur

Wil je het leasecontract om de een of andere reden vroegtijdig opzeggen? Dan zal de leasingmaatschappij de kosten voor het verbreken van het contract vóór de daadwerkelijke einddatum bepalen. De maatschappij kan zelf het bedrag van de boetes voor contractbreuk bepalen. Zelfs als het bedrijf onder het “Keurmerk Privé Verhuur” valt, kan het bedrag van de vroegtijdige beëindiging van het contract tussen de 30 en 50 procent van de resterende huurvoorwaarden bedragen. Bij scheiding, overlijden of werkloosheid is het gemakkelijker om het contract te verbreken. In sommige gevallen kunnen betalingsregelingen worden getroffen.

Neem het private leasecontract over 

Wil je ook vroegtijdig van je private leasecontract af? Dan kun je proberen een overnemer zoeken. Die mogelijke overnemer moet er wel rekening mee houden dat zijn leasingwagen niet meer nieuw is, maar maandelijks wél voor een nieuwe betaalt. Het goed is dat lease wagens zijn veilig en betrouwbaar. Ze worden namelijk altijd stipt onderhouden en bij het minste defect vakkundig herstelt.

Lees tip:  De juiste laadpaal kopen

Administratiekosten

De leasemaatschappij moet in de meeste gevallen een overname toestaan, maar zal daar ook administratiekosten voor rekenen. Die bedragen gemiddeld enkele honderden euro’s. of heel wat lager dan de gangbare opzegboetes. De nieuwe leasingnemer moet ook het hele aanvraagtraject bij de leasemaatschappij doorlopen. Hij of zij zal uitgebreid worden gecontroleerd door het Bureau Kredietregistratie en zal zijn of haar loonstrookje en bankafschrift moeten overleggen.

Bonus bij overnemen private lease-contract

Bij een aanbod om een ​​private leasecontract over te nemen worden vaak cash bonussen aangeboden door hen die hun leasingcontract vroegtijdig willen beëindigen. Dit is in feite een mondelinge overeenkomst tussen de persoon die van het leasecontract af wil en degene die het leasecontract overnemen zal.

Overname lease-contract of hulp van ANWB

ANWB behartigt de belangen van de bestuurder en verzorgt ook private leasecontracten. Hoe beoordeelt ANWB de overdracht van private leasecontracten? Mocht je door persoonlijke omstandigheden willen afzien van je contract, dan kan ANWB dit zelf flexibel opzeggen. Stel dat je je baan en dus ook je inkomen bent kwijtgeraakt, dan is ANWB bereid je te helpen bij het beëindigen van het contract. Overname van een private leasecontract is meestal ook de regelen binnen de familiekring. Aan het overnemen van een leasecontract zijn voordelen verbonden, maar verlies de kleine lettertjes van het contract zeker niet uit het oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *