Op zoek naar de allerbeste rijschool in Utrecht en omgeving!

Hoe kies je een goede rijschool Utrecht en omgeving?


Je wilt rijles Utrecht, maar het vinden van een goede rijschool in Utrecht, so simpel is dat niet. Het is een lastige opgave zeker vanwege het feit dat er zo veel keus is. Hoe kies je nu de juiste rijschool Utrecht, en wat komt daar allemaal bij kijken? In dit blog artikel hebben we het erover!

Wat kenmerkt een goede rijschool Utrecht?


Een goede rijschool heeft een goed slagingspercentage. Het landelijk gemiddelde is 50%. Bijvoorbeeld rijschool Nieuwegein gebruikt een combinatie met een cursuskaart, die je opleidingsniveau kan weergeven; Maakt een duidelijke afspraak bij annulering van rijlessen; Legt uit waarom tussentijdse testen bij het CBR goed zouden zijn; Laat je coach tussentijdse examens en examens met je meenemen, op deze manier kan hij je helpen het vervolg te verbeteren; Werkt samen met instructeurs met legale rijvaardigheidskwalificaties. Je kunt dit zien aan de WRM-autorisatiekaart. Dit zijn factoren om rekening mee te houden wanneer je een rijschool kiest.

Het slagingspercentage en het aantal lessen.


Het gemiddelde aantal lesuren voor een rijbewijs is ongeveer 38 (volgens het CBR-kandidatenonderzoek 2017). Het aantal benodigde rijcursussen per persoon is verschillend. Niet iedereen leert snel. Laat je rijschoolcoach inschatten hoeveel rijlessen je nodig hebt. Op basis van ervaring kan hij zijn best doen.
Het slagingspercentage van rijscholen vind je op de website met rijschoolgegevens. Daar verzamelde het gemeenschapsrevalidatiecentrum de slagingspercentages van alle rijscholen. Zo kunt je jouw rijschool met die van anderen vergelijken.

Op de website staat het slagingspercentage per rijschool en per rijbewijscategorie vermeld. Dit hangt samen met de rijexamenresultaten van de afgelopen vier kwartalen. Deze gegevens worden elk kwartaal bijgewerkt.
Je kunt ook hun contactgegevens en het adres van hun website op deze website raadplegen.
Kies altijd een rijschool met een hoog slagingspercentage. Landelijk is het gemiddelde 50%. Kijk ook naar het gemiddelde slagingspercentage van de testlocatie waar je gaat rijden. Als je rijschool bij een landelijke organisatie werkt, controleer dan het slagingspercentage op je testlocatie.
Het tussentijdse examen maakt de slagingskans een stuk groter. Je kunt het tussentijdse examen afleggen op de examenlocatie van het CBR. De voorlopige toets voor een autorijbewijs duurt 55 minuten. Net als een gewone rijexamen. Op deze manier kun je de echte rijtest van de auto ervaren. Op deze manier kun je zich aanpassen aan de examensituatie. Dit is anders dan je rijopleiding. Het is naast je rijles Utrecht ook goed om zelf tijd en moeite de investeren in een grotere kans van slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *