Autoverhuurbedrijven bieden auto’s te huur aan tegen spotprijzen van soms maar 7 of 3 euro per dag! Hoe dat kan? Nou, laat je niet gek maken, het kan niet. Bij dergelijke autoverhuurbedrijven dien je altijd heel alert te zijn op de kleine regeltjes. Hier zijn er een paar die ze er vaak in foezelen.
1. Pechhulp
Ook al mag je van een huurauto verwachten dat deze technisch helemaal in orde is, toch kan het natuurlijk voorkomen dat je met pech onderweg komt te staan. Heb je zelf een autoverzekering, of ben je lid van de ANWB, dan kan het zijn dat je al voor pech onderweg in een auto die je gehuurd hebt verzekerd bent. Soms accepteert de autoverhuurder dit niet, en dien je alsnog een (dure) pechhulp verzekering bij hen af sluiten. Bekijk verschillende autoservice reviews om de valkuilen van een autoverhuurbedrijf te weten.
2. Inleverlocatie
Het zou wel heel handig zijn als je de huurauto op verschillende plekken in het land weer zou kunnen inleveren. Misschien moet je van Maastricht naar Schiphol, en kom je pas 4 weken later terug. Let op de kleine lettertjes! Het kan vaak wel, maar soms zit er een heftige bijbetaling aan vast die berekend wordt in het aantal kilometers afstand van het ophaaladres. Bij de meeste autoverhuurbedrijven kun je aangeven waar je je auto wilt inleveren, zoals bijvoorbeeld bij discover car hire.
3. Het aantal gereden kilometers
Wanneer je een auto gaat huren, krijg je vaak een bepaald aantal gratis kilometers. Na dit aantal kilometers moet je een bepaald bedrag per kilometer betalen, als zijnde een vergoeding voor de vaste kosten van de auto, zoals grote beurt, bandenslijtage etc.etc.
Bij hele goedkope autoverhuurders heb je vaak meerdere kilometers tarieven. En die kunnen heel snel oplopen!
De duurdere huurauto’s zijn vaak kilometervrij: hiermee mag je zoveel als zo ver rijden als je wilt. In het ieder geval weet je bij de kilometervrije auto in het ieder geval waar je aan toe bent.
4. Extra bestuurders
Wil je dat je huurauto ook door iemand anders bestuurd kan worden? Dan dien je dit bij het verhuurbedrijf aan te geven. Soms betaal je een extra bedrag voor “meerdere bestuurders”, en houdt het daarmee op. Bij de hele goedkope verhuurders dien je per bestuurder te betalen. Deze bestuurder moet ook van tevoren bij het verhuurbedrijf een kopie van het paspoort inleveren en zal op de huurakte komen te staan als medeverantwoordelijke voor de huurauto.
5. Verzekeringen
Een auto moet verzekerd zijn tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (schade toegebracht aan een ander) en een casco verzekering (schade aan de auto zelf) hebben. Bij goedkopere verhuurbedrijven zit het venijn ‘hem vaak in de staart. De door de verhuurder verplichte autoverzekering kan veel duurder zijn dan bij een “all-inclusive” auto.
Bij het RDW kan je alles nalezen wat je moet weten over het hebben van een motorvoertuig.