Airbag module crashdata resetten

Tegenwoordig zijn alle auto’s voorzien van een airbag. Zeker in de nieuwe auto’s zijn er meerdere airbags te vinden in de auto. Het biedt een goede bescherming tegen impact bij een botsing. Er schiet een luchtkussen uit het stuur of uit het dashboard dat alle klappen voor je opvangt wanneer je bijvoorbeeld te maken krijgt met een ongeluk of een botsing. Helaas kan er ook een storing zijn met het systeem dat ervoor zorgt dat de bag eruit schiet. Zulke problemen komen wel eens voor wanneer de auto schade heeft geleden of wanneer er een permanente storing aan de hand is. Als er een storing is met de airbag, dien je deze zo snel mogelijk te laten verhelpen. Het is natuurlijk een onderdeel dat niet mag missen in de auto, omdat het zorgt voor extra bescherming. Met de techniek die Car-Key je kan bieden, is het niet nodig om een nieuwe airbag te kopen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de reset techniek. Dit kan handig van toepassing zijn wanneer je bijvoorbeeld net een auto hebt gekocht, maar waarbij de module versleten of kapot is.

Het probleem is makkelijk te herkennen doordat het lampje constant blijft branden. De module geeft dit aan, omdat er een ongeluk is geweest met de auto die dit vervolgens heeft onthouden. Deze data wordt ook wel crashdata genoemd. Het zou zonde zijn om de hele module te moeten vervangen. En daarom is een meest voor de hand liggende en ook goedkoper alternatief om de module te resetten. Voor bijna elk type en model auto kan deze module reset worden.

Kiezen voor reset of vervanging van de module

Sommige mensen kiezen er liever voor om de module compleet te laten vervangen. Houd er dan wel rekening mee dat dit aardig in de kosten op kan lopen. Zelf raad ik de airbag reparatie aan. Een nieuwe module kost al snel rond de € 800,-. Het resetten van de crashdata is een oplossing voor wanneer je niet te diep in de buidel wilt tasten, maar wel het probleem wilt hebben opgelost. Een reset is zo gebeurd en zo is het vervangen van de module helemaal niet nodig. De reset vindt plaats in de module en daarnaast wordt de software aangepast. Daarna wordt alles weer netjes teruggebouwd. Het lampje van de storing zal niet meer knipperen en zo is het probleem volledig opgelost. Je kunt ervoor kiezen om de module langs te brengen of zelfs op te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *