Is een stoere Enduro helm voor motor geschikt voor jou?

Wanneer je regelmatig motor rijdt wil je natuurlijk wel een bijpassende stoere motorhelm dragen. Er zijn meerdere soorten helmen waar je uit kunt kiezen. Ben jij op zoek naar een multifunctionele helm die je voor verschillende rijstijlen kunt gebruiken? Dan passen stoere Enduro helmen goed bij jou. Dit soort helmen zijn namelijk geschikt voor zowel openbare wegen als circuits waarop je kunt crossen. Daarnaast bestaan er ook variaties op Enduro helmen. Hierdoor kun je een Enduro helm uitkiezen die het beste bij jouw rijstijl past. Over het algemeen worden Enduro helmen veelvuldig gebruikt door crossers en rijders die graag off road rijden. In deze blog lees je meer over de voordelen van een Enduro helm.

Helmklep en kinbar

Een Enduro helm heeft zowel een helmklep als een kinbar. De helmklep zorgt ervoor dat de rijder tijdens het rijden meer lucht ontvangt. Dit is vooral comfortabel en draagt bij aan verbetering van de prestaties. Daarnaast heb je met een Enduro helm van motorkledingstore.nl ook beter zicht. Dit is vooral prettig wanneer je veel rijdt op stukken waar je goed zicht nodig hebt. Hierbij kun je denken aan onverharde wegen met veel elementen waar je goed op moet letten tijdens het rijden.

Vizier dat open en dicht kan

Een groot voordeel aan een Enduro helm is het vizier dat zowel open als dicht kan worden gedaan. Hierdoor is een Enduro helm multifunctioneel en kan deze gedragen worden in verschillende omstandigheden. Wanneer je graag off road rijdt kan het prettig zijn om geen vizier te hebben zodat je beter zicht hebt op de weg. Als je in de regen of kou rijdt op een provinciale weg dan is het prettiger om wel een vizier te hebben. Hierdoor worden de ogen beschermd tegen neerslag en windvlagen. Een Enduro helm kan vooral een goede keuze zijn wanneer je op diverse soorten wegen rijdt.

Lees tip:  Machinetransporter kopen doe je gewoon online

Ook geschikt voor op het circuit

MX helmen staan erom bekend dat deze geschikt zijn voor circuits. Toch zijn Enduro helmen ook zeker bruikbaar wanneer je regelmatig op een circuit rijdt met je motor. Het voordeel van Enduro helmen ten opzichte van MX helmen is dat Enduro helmen ook kunnen worden gebruikt voor andere doeleinden. MX helmen zijn eigenlijk alleen bruikbaar op circuits waar gecrosst wordt. Enduro helmen kunnen ook gebruikt worden op verharde wegen waar gereden wordt onder andere omstandigheden. Hierdoor is een Enduro helm multifunctioneel.

 Het belang van een goede helm

Tijdens het motorrijden is een helm belangrijk voor de bescherming van je hoofd. Kies daarom de juiste helm die past bij jouw rijstijl. Kijk vandaag nog of een Enduro helm het beste bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *