Waarom shortleasen vaak beter is dan financial lease

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto voor je bedrijf, heb je verschillende opties. Eén daarvan is financial lease, waarbij je de auto koopt en deze afbetaalt in termijnen. Een andere optie is shortleasen, waarbij je de auto huurt voor een kortere periode, bijvoorbeeld 1 jaar. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee opties en waarom kiezen steeds meer ondernemers voor shortlease?

Lagere kosten bij shortlease

Een van de belangrijkste voordelen van shortlease ten opzichte van financial lease is dat de kosten vaak lager zijn. Bij financial lease moet je namelijk de volledige aankoopprijs van de auto betalen, plus rente en andere kosten. Bij shortlease betaal je alleen voor het gebruik van de auto gedurende de leaseperiode. Daardoor liggen de maandelijkse kosten vaak lager dan bij financial lease.

Flexibiliteit van shortlease

Een ander voordeel van shortlease is de flexibiliteit. Bij financial lease zit je vaak vast aan een lang contract, bijvoorbeeld van 5 jaar. Bij shortlease is de minimale contractduur meestal een stuk korter, bijvoorbeeld 1 jaar. Dat betekent dat je veel flexibeler bent en snel kunt inspelen op veranderingen in je bedrijf of de markt. Bovendien kun je bij shortlease vaak tussentijds het contract opzeggen, zonder dat je daarvoor een boete krijgt. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je bedrijf groeit en je een grotere auto nodig hebt.

Mini shortlease: een goede optie voor starters

Als je net begint met je bedrijf, is het vaak lastig om direct grote investeringen te doen. Dan is mini shortlease een goede optie. Bij Mini shortlease huur je een kleinere auto voor een korte periode, bijvoorbeeld 6 maanden. Zo kun je voor een lage prijs gebruik maken van een auto, zonder dat je je meteen vastlegt voor een langere periode. Bovendien is mini shortlease vaak inclusief onderhoud en reparaties, waardoor je geen onverwachte kosten hebt.

Lees tip:  Machinetransporter kopen doe je gewoon online

Volvo shortlease: rijden in een luxe auto

Als je graag in een luxe auto wilt rijden, maar niet direct het geld hebt om deze te kopen, is Volvo shortlease een goede optie. Bij Volvo shortlease huur je een Volvo voor een kortere periode, bijvoorbeeld 1 jaar. Zo kun je genieten van het rijcomfort en de luxe uitstraling van een Volvo, zonder dat je daarvoor de volledige aankoopprijs hoeft te betalen. Bovendien is Volvo shortlease vaak inclusief onderhoud en reparaties, waardoor je geen onverwachte kosten hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *