Hoe voorkom je autopech

Autopech is natuurlijk erg vervelend. Voorkomen is beter dan genezen wordt er altijd gezegd. Let daarom altijd goed op in het verkeer en zit niet op je telefoon, zo blijft het voor iedereen veilig. Het is daarom fijn als autopech voorkomen kan worden. In deze blog vertellen we hoe je autopech kan voorkomen en als je toch autopech hebt wat je dan het beste kan doen. 

Tips om autopech te voorkomen 

Er zijn wat tips om autopech te voorkomen, die gaan we hieronder doornemen.

  • Controleer regelmatig de bandenspanning. Doe dit minstens 1x per maand en het liefst nog vaker namelijk elke 4 weken. Mocht de bandenspanning te laag zijn, pomp ze dan op totdat de bandenspanning weer goed is.
  • Bijvullen van de koelvloeistof. Houd voor de zekerheid een klein flesje in de auto voor als de koelvloeistof toch op is. 
  • Stop als je een rood lampje ziet branden op je dashboard. Dit is geen goed teken, zet daarom dan ook gelijk je auto aan de kant en schakel hulp in. 
  • Controleer het oliepeil, doe dit als alleen als de motor helemaal is afgekoeld. Anders heb je geen goed resultaat. Je controleert dit met behulp van de peilstok. Is het oliepeil te laag, vul dit dan bij. Controleer dit ook regelmatig.  
  • Laat je auto regelmatig checken dit kan bij Autobedrijf Pijnacker of bij Garage Nootdorp. Zij kunnen je auto controleren en zij kunnen ook de jaarlijkse APK keuring uitvoeren.

Toch autopech, wat nu? 

Mocht je toch autopech krijgen, zorg dan ten eerste dat je veilig bent en de medepassagiers ook. Dit doe je door een veilige plek op te zoeken en de auto daar te zetten. Ben je op de snelweg? Zet je auto dan op de vluchtstrook, zo ver mogelijk naar rechts en ga met alle passagiers aan de andere kant van de vangrail staan. Doe ook allemaal en hesje aan. Zet de alarmlichten aan en zet een gevarendriehoek op de weg. En bel vervolgens de wegenwacht, Autobedrijf Pijnacker of Garage Nootdorp, zij kunnen je verder helpen. 

Lees tip:  Waar kan je jouw sloopauto kwijt?

Conclusie 

Sommige vormen van autopech zijn te voorkomen door ze regelmatig te checken of te laten checken. Autobedrijf Pijnacker en Garage Nootdorp kunnen je hierbij helpen. Mocht je toch autopech krijgen, zorg dan dat je veilig bent en al je medepassagiers ook. Mocht iedereen veilig zijn kun je de wegenwacht, een autobedrijf of een garage bellen, die jouw vervolgens komen helpen.  We wensen je nog veel veilige kilometers toe! Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *