Hierdoor gaan jouw autobanden langer mee!

Alle autobezitters herkennen het vast wel: de hoge kosten die je zo nu en dan kwijt bent aan je auto. Onderhoud- of reparatiekosten aan je auto kunnen hoog oplopen, maar veel keus om dit af te slaan heb je vaak niet. Het is belangrijk dat je auto veilig op de weg kan blijven rijden, hier zijn soms kosten aan verbonden. Er zijn wel een aantal dingen die je zelf kan doen waardoor je hoge kosten aan je auto kunt vermijden of voorkomen. In dit artikel geven we je een aantal tips waardoor jouw autobanden langer meegaan. Autobanden zijn namelijk vrij prijzig, het is daarom van beland dat je hier zorgvuldig mee omgaat, zodat je hier kosten op kunt besparen. 

Banden wisselen

In Hoorn banden wisselen bij een auto garage kunnen voor jou van belang zijn. Wanneer je wilt voorkomen dat je je banden regelmatig moet worden vervangen kun je een aantal dingen doen om dit te voorkomen. Allereerst kun je zorgen dat je je remweg vergroot. Wanneer je een korte remweg hebt, en dus erg laat begint met remmen voor bijvoorbeeld een stoplicht of rotonde, brengt dit extra slijtage aan je banden mee. Het is daarom belangrijk dat je op je remweg let. Haal bijvoorbeeld de cruise control van je auto en laat je auto uitrollen. Door het uitrollen is dit niet alleen beter voor je banden, maar ook verbrand je hier minder brandstof mee en is het daarom beter voor het milieu. 

Rijd regelmatig

Een regelmatige rijstijl is belangrijk. Zoals je weet is het belangrijk om op je remweg te letten. Daarnaast is het ook van belang dat je let op je aandrijfkrachten. Rijd gelijkmatig, rustig en anticipeer op het verkeer. Zo voorkom je onverwachte handelingen met je auto en gaan je banden langer mee. Vanzelfsprekend is het verstandig om extra op te letten wanneer je dicht bij stoepranden komt, deze kunnen je autobanden namelijk ook heel erg schaden. Wil je liever niet onverwachte en hoge kosten kwijt zijn aan onderhoud en reparatie van je auto? In dat geval kan het voordelig zijn om te leasen. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand, inclusief de onderhoud- en reparatiekosten. Hierbij moet je wel zelf de benzine en eventuele verkeersboetes betalen. Verdiep je een in auto lease met BKR, wellicht kan dit een oplossing voor jou zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *