Gebruikte autoruiten, interessant of niet?

Het lijkt vandaag de dag een fenomeen te zijn dat mensen er steeds vaker voor kiezen om gebruikte autoruiten te kopen ter vervanging van een beschadigd exemplaar. Gebruikte autoruiten zouden volgens de doelgroep dan ook financieel heel wat aantrekkelijker zijn. Daarnaast gaat men er vaak vanuit dat, wanneer de ruit er van buitenaf goed uitziet, er geen vuiltje aan de lucht is. Beide veronderstellingen hoeven absoluut niet altijd correct te zijn. Gebruikte autoruiten kunnen bijvoorbeeld verborgen gebreken hebben die binnen niet afzienbare tijd de kop op kunnen steken. Bent u ook van plan om gebruikte autoruiten te kopen ter vervanging van uw beschadigde exemplaren, maar heeft u misschien toch nog enkele twijfels? Wij stellen graag een veel interessanter alternatief aan u voor!

Wat kost een nieuwe autoruit?

Voordat we verder ingaan op de voor- en nadelen van gebruikte autoruiten moeten we misschien even kijken naar de kosten die nu precies verbonden zijn aan het aanschaffen van een nieuwe autoruit. Dit is namelijk iets dat veel mensen afschrikt. In realiteit is deze schrik echter niet altijd vereist, in tegendeel. Wist u bijvoorbeeld dat een nieuwe autoruit altijd in verschillende uitvoeringen kan worden gekocht? We onderscheiden op dit vlak deze opties:

  • Een originele autoruit
  • Een after market autoruit

Om een correct antwoord te kunnen geven op de vraag wat een nieuwe autoruit kost is het van belang dat u zich bewust bent van het bestaan van deze beide opties. Indien u kiest voor een originele autoruit zult u inderdaad de hoofdprijs betalen. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze autoruiten zijn voorzien van een merklogo waardoor ze in eerste instantie alleen door een erkende merkdealer verkocht mogen worden. Dat geldt niet voor het bestellen van een after market exemplaar. Een dergelijke autoruit is dan ook veel voordeliger.

Lees tip:  Waarom zou je een verhuisbedrijf inhuren en niet zelf verhuizen?

After market autoruiten, een flink stuk voordeliger

Dat steeds meer mensen er voor kiezen om gebruikte autoruiten te kopen heeft alles te maken met het feit dat de prijs van een nieuw origineel exemplaar uit de pan rijst. Dit is begrijpelijk, maar u bent helemaal niet verplicht om voor dit type van autoruiten te kiezen. After market autoruiten vormen in de praktijk een veel interessanter alternatief voor gebruikte autoruiten. Ze zijn niet alleen zeer scherp geprijsd, daarnaast hoeft er ook op geen enkele wijze te worden ingeleverd op het vlak van kwaliteit, in tegendeel.

Mensen die zich wel bewust zijn van het bestaan van after market autoruiten vrezen dan weer dat ze kwalitatief niet goed genoeg zijn. Het lagere prijskaartje moet namelijk toch wel worden veroorzaakt door een gebrekkigere kwaliteit? Absoluut niet! Sterker nog, wanneer we de productie van zowel originele als after market autoruiten meer in detail gaan bekijken zien we dat deze eigenlijk volledig gelijk zijn. Niet alleen de fabriek waarin de autoruiten worden gemaakt, maar ook het productieproces zijn immers precies dezelfde. Het enige verschil zit hem dus in het feit dat een after market autoruit niet over een merklogo beschikt, maar dat is absoluut niet iets om van wakker te liggen.

2ehands autoruiten, financieel niet de beste keuze

Bovenstaande zorgt er waarschijnlijk voor dat uw interesse in gebruikte autoruiten of 2ehands autoruiten is afgenomen. Er is echter nog meer. Los van het feit dat u nooit kunt weten wat er met de gebruikte autoruiten in het verleden is gebeurd is het ook nog eens zo dat ze ook op financieel vlak lang niet altijd de beste keuze zijn. Wist u namelijk dat originele, gebruikte autoruiten meestal duurder zijn in vergelijking met gloednieuwe, after market exemplaren? Bovendien worden originele gebruikte autoruiten sporadisch op de tweedehandse markt aangeboden waardoor u veelal ook nog eens heel wat tijd kwijt bent aan de zoektocht naar een geschikt exemplaar.

Lees tip:  Hoe interessant is een verhuisservice Utrecht inschakelen?

Een tweedehands autoruit, niet zo interessant als ze lijkt

Uiteraard kunnen gebruikte autoruiten er goed uitzien, maar zoals reeds aangegeven blijft het aanschaffen van een tweedehands autoruit altijd een bepaald risico met zich meebrengen. Daar tegenover staat dat originele, gebruikte autoruiten op de tweedehands marktplaatsen ook een behoorlijk stuk duurder kunnen zijn in vergelijking met een gloednieuwe, after market autoruit. Alles bij elkaar gezien is het dan ook veel interessanter om een after market exemplaren in huis te halen. Hierdoor heeft u altijd de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *