Elektrische pallet truck – op volle kracht de stellingen langs

De logistiek van een bedrijf staat of valt met het verplaatsen van pallets. Daarvoor zijn pallet trucks nodig. Die worden ook wel palletwagens genoemd; of pompwagens. Een elektrische pallet truck is het geijkte vervoersmiddel om alle vrachtjes in de magazijnen te verwerken. De pallets zijn zwaarder geworden en de pallet trucks kunnen tegenwoordig meer aan. De elektrische pompwagen is bezig aan een opmars in voorraad halen en magazijnen. Logisch want logistieke centra en detailhandel kunnen ze goed gebruiken in de workflow.

Uitstootvrije elektrische pallet truck

Een met accu aangedreven pompwagen heeft niets meer met vervuilende brandstof van doen. Die draait op moderne lithium-ion accu’s. Sterke jongens op stroomkracht, dus. Voor het tijdperk van lithium-ion waren er loodzuur-accu’s. Die tijd is gelukkig voorbij. Lithium-ion accu’s zijn namelijk veel beter qua onderhoud en bovendien een stuk duurzamer. Die lithium-ion technologie maakt ook dat je beter van aanschaf van tweedehands elektrische pompwagens met loodzuur accu’s kunt afzien. De nadelen zijn dan groter dan de voordelen. Reken maar even mee: li-ion laadt veel sneller op en kan een stuk langer mee. Je tankt een lithium-ion-batterij gemiddeld in minder dan drie uur naar volle sterkte. 

Verbeterde accu systemen

De loodzuur-accu deed zijn best maar je bleef hem opladen. De nieuwe generatie elektrische pompwagens heeft lithium-ion aan boord zodat je die niet eerst leeg hoeft te maken voor je kan gaan laden. Even bijladen is geen enkel probleem. Dat maakt de energiesituatie van je elektrische pallet truck een stuk flexibeler. Gelegenheidsladen maakt wel het verschil op de werkvloer. Het enige waar je vooraf aan moet denken is welk type lithium-ion-batterij bij de werkzaamheden past.

Lees tip:  Rugpijn tijdens het autorijden

Overweeg je keuze goed

Je bent ervan overtuigd dat een nieuwe generatie elektrische pallet truck je werkprocessen verbeterd? Stel je dan een paar vragen om het goede type te kunnen kopen:

  • Welk maximaal draagvermogen heb ik nodig voor mijn heftruck?
  • Zet ik de heftruck continu in of enkele malen per dag?
  • Dient de pallet truck van een bestuurdersplatform te zijn voorzien?

En verder heb je wellicht nog meer vragen. Je wilt misschien het verschil weten tussen handmatige palletwagens en elektrische. Of je overweegt een model te kopen met zwenkwielen zodat je extra stevigheid creëert. Het bedieningsgemak van de pallet truck kan meespelen. Vraag gewoon even door totdat je zeker weet dat je de heftrucks krijgt die volledig bij je werkproces en werkvloer passen.

Wat wil je dat je elektrische pallet truck kan doen?

Vooral het draag- of tilvermogen is het uitgangspunt als je op zoek bent naar de juiste elektrische pallet truck. Veel elektrische pompwagens kunnen met gemak een hefgewicht aan tot 2000 kilo. Iets stoerdere heftrucks tillen tot 3000 kilo. Combineer het tilvermogen wel met de snelheid van het voertuig. Soms kan snelheid namelijk ook een bepalende factor zijn. Wist je dat er high-speed modellen zijn die met 12 km over de werkvloer kunnen racen? Hoe handig is het dat een medewerker mee kan rijden op een aangebracht platform. Ben je nog steeds er niet over uit of je handmatige pompwagens de deur uit moeten? Bedenk dan dat het almaar toenemende gewicht van de pallets een aanslag kan betekenen op de prestaties van medewerkers die nog handmatig pompen. 

Lees tip:  Een luxe camper van Vallei Campers

Wil je ook gebruik maken van een elektrische palletwagen? Koop deze ook bij ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *