rijschool

Wil jij je eigen rijschool beginnen?

Is een eigen rijschool beginnen jouw droom? Met een eigen rijschool deel jij zelf je werktijden in. Er is volop vraag naar rijinstructeurs, dus leerlingen vinden zal waarschijnlijk geen probleem zijn. Zodra je eenmaal naamsbekendheid hebt gecreëerd, zullen leerlingen waarschijnlijk zelf vrienden en vriendinnen aandragen, waardoor je een goede instroom van nieuwe leerlingen en geslaagden hebt. Wanneer je een eigen rijschool wilt gaan beginnen, zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn. Door een goede voorbereiding zorg je dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Je eigen rijschool komt met veel vrijheden, maar ook met een aantal verantwoordelijkheden.

Kies de juiste rijopleiding

Een eigen rijschool beginnen begint met het volgen van een rijopleiding. Er zijn vele aanbieders op de markt waarbij je een rijopleiding kunt volgen. Kwantiteit betekent echter niet altijd kwaliteit. Hoe completer de opleiding is, hoe steviger de basis voor jouw toekomst als rijinstructeur. Kies daarom voor een opleiding met een hoog slagingspercentage. Er zijn landelijk vastgestelde examens die jij moet behalen. Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk opgeleid worden zodat je zo veel mogelijk leert over het vak voordat je je eigen rijschool kunt beginnen. Onderzoek ook hoe ze aangeschreven staan bij rijscholen, zodat je een idee hebt van het imago van het opleidingsinstituut.

Eigen rijschool beginnen met een specialisatie

Een goede tip wanneer je een eigen rijschool gaat beginnen is om je te specialiseren. Op deze manier onderscheid je je van andere rijscholen en kan je je toespitsen op een specifieke doelgroep. Met een extra certificering Rijopleiding in Stappen (RIS), laat je zien dat je deze effectief bewezen methode hanteert. Dit geeft een hoger slagingspercentage, en kan leerlingen over de streep trekken om voor jouw rijschool te kiezen. Ook zou je je kunnen richten op leerlingen met faalangst. Door handvatten te krijgen om met onzekere leerlingen om te gaan, help je ze hun angsten te overwinnen, waarmee zij met meer mentale veerkracht door het leven zullen gaan. Of heb je affiniteit met mensen met een beperking? Daarnaast kan je je eigen rijschool beginnen voor leerlingen met autisme en ADHD. Zo kun jij je marketing richten op jouw doelgroep, waardoor je heel gericht te werk gaat.

Lees tip:  De mooiste Occasions Zwolle

Kies een lesauto die aansluit bij je eigen rijschool

De lesauto is natuurlijk een belangrijk onderdeel van jouw eigen rijschool. Hoe kies je nu de juiste auto uit? Veel startende ondernemers maken de fout om een grote stoere auto te kiezen. Het ziet er misschien wel blits uit, maar hoe functioneel is dit nu eigenlijk? Je wilt een auto die bij je leerlingen past als rijinstructeur, die geschikt is om te leren autorijden. Een grote lompe auto is dan niet ideaal voor de leerlingen om mee te leren inparkeren. Modellen uit het B-segment lenen zich dan ook prima voor je eigen rijschool. Een Volkswagen Polo, Opel Corsa of een Peugeot 208 doet het dan ook erg goed voor vele rijscholen. Voor je eigen rijschool sta je dan ook voor de keuze of je direct een auto wilt kopen of leasen. Denk goed na over alle opties en maak daarbij geen overhaaste beslissingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *