Wat moet je weten over je autoverzekering?

Wanneer je de openbare weg op wilt met je nieuwe auto, dan ben je verplicht om van tevoren een autoverzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je namelijk verzekerd voor schade die je aan andere hun voertuigen aanricht. Zo kom je niet voor hoge kosten te staan wanneer je per ongeluk een veroorzaakt. Veel mensen weten echter niet wat hun autoverzekering precies inhoudt, in dit artikel vertel ik je er meet over!

Soorten autoverzekeringen

Zoals al bekend ben je in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Echter zijn er drie soorten autoverzekeringen waaruit je kan kiezen:

  • Alleen een WA verzekering. Dit is het verplichte onderdeel van je autoverzekering en dekt dus alleen de schade die je aanricht bij anderen.
  • Een WA+ verzekering dekt meer kosten. Deze verzekering dekt namelijk ook de kosten voor schade door bijvoorbeeld diefstal of slecht weer. Schade die je zelf veroorzaakt, worden niet vergoed.
  • Een Allrisk verzekering dekt de meeste kosten. Bij deze verzekering worden bijna alle schadekosten vergoed, ook die je eigen schuld zijn.

Zoek je nog een autoverzekering? Bekijk hier de autoverzekering van Allianz Direct.

Betaal niet te veel

Natuurlijk wil je goed verzekerd zijn, maar je wilt ook niet te veel betalen. Kijk dus goed welke verzekering je wilt hebben. Oudere auto’s met weinig waarde hebben vaak aan een WA verzekering genoeg, maar nieuwe, luxe auto’s zijn enorm duur en hebben eigenlijk een allrisk verzekering nodig. Hoe hoog de kosten van je autoverzekering zijn, verschilt per persoon en verzekeraar. Je leeftijd, woonplaats, rijervaring, type auto etc. hebben allemaal impact op de hoogte van je premie. Wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt? Klik hier om je autoverzekering te vergelijken met andere autoverzekeringen op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *