VOOR- EN NADELEN VAN EEN COMPACTE AUTO

Het hebben van een compacte auto kent veel voordelen. Toch is het niet een en al feest bij een kleine auto. Je kan uiteraard niet alles hebben en moet daarom kiezen voor bepaalde dingen. Echter wegen de nadelen vaak minder zwaar dan de voordelen. Een compacte auto kan namelijk zeer interessant zijn voor bepaalde autoliefhebbers.

Verschillende voordelen

Om te beginnen zijn compacte auto’s natuurlijk een stuk praktischer dan gigantische auto’s. Je vindt makkelijker een parkeerplekje en je wurmt je makkelijker door smalle straatjes. Dit praktische aspect vinden mensen fijn waardoor de populariteit stijgt van kleinere auto’s. Dit brengt ook financiële voordelen met zich mee. Een grote populariteit voor auto’s zorgt namelijk voor minder afschrijving en dat zorgt ervoor dat je een waardevaste auto hebt. Naast dit financiële voordeel betaal je uiteraard ook minder wegenbelasting voor een kleine, minder zware auto.

Daarnaast zijn compacte auto’s zuinig door verschillende oorzaken. Kleinere auto’s verbruiken namelijk minder brandstof dan grote auto’s en dat heeft een positief effect op de CO2 uitstoot. Ook zijn kleinere auto’s vaak goedkoper dan grotere auto’s al ligt dit uiteraard wel aan het segment waarin je kijkt.

Een ander voordeel van een compacte auto is de kracht. Voor een krachtige auto hoef je namelijk niet meteen een grote auto aan te schaffen. Compacte auto’s worden namelijk steeds krachtiger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de 3-cilinder motoren in compacte auto’s. Deze zijn niet meer te vergelijken met andere, oudere motoren die in auto’s geplaatst werden.

Een voorbeeld van een compacte auto is de Lexus CT die niet een 3-cilinder, maar zelf een 4-cilinder heeft. Dit is ideaal voor lange afstanden en wanneer u van plan bent vaker het vlakke Nederland achter te laten. In heuvelachtige gebieden is een 4-cilinder namelijk een stuk prettiger dan een 3-cilinder. Wat daarnaast prettig is aan de Lexus CT is dat de auto ook in hybride beschikbaar is. Een uitstekende keuze voor als je duurzamer wilt rijden met alle voordelen van een compacte auto.

Lees tip:  Zo kan iedereen veilig auto onderdelen Den Haag kopen

Nadelen compacte auto’s

Uiteraard zijn er niet alleen maar voordelen en zitten er ook nadelen aan het hebben van een compacte auto. Bij kleinere auto’s lever je namelijk vaak in op comfort. Zo is een compacte auto minder ruim dan een grote auto waardoor lange afstanden minder prettig zijn in een compacte auto.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *