De juiste laadpaal kopen

Heb je onlangs een elektrisch voertuig aangeschaft en wil je deze ook veilig en snel thuis laden, dan is een laadpaal kopen een slim idee. Zorg er echter voor dat je de juiste laadpaal uitkiest om een miskoop te voorkomen. Wil je de juiste laadpaal kopen, ga dan direct door met het lezen van de tekst hieronder zodat je weet waar je allemaal op moet letten.

Een laadpaal kopen 

Ben je van plan om een eigen laadpaal te kopen om de accu van je elektrische auto op te laden voor je huis, dan is het slim om een expert in te schakelen voor de plaatsing. Een expert kan je overigens ook aangeven welke laadpaal de ideale keuze is voor je budget, je wensen en je situatie. Een laadpaal kopen is een verstandig idee voor zowel zakelijke gebruikers als particulieren die een elektrisch voertuig rijden.

Voordelen van een eigen laadpaal

Ga je een eigen laadpaal kopen, dan kan je van verschillende voordelen profiteren waaronder:

  • Je kunt je elektrische auto op een veilige, goedkope en snelle manier laden.
  • Je hoeft niet te wachten op een beurt in de rij bij een publiekelijk laadstation.
  • Je kunt je auto op elk gewenst moment van de dag laden, ook ’s nachts.
  • Ook slim laden is mogelijk als je kiest voor een slimme laadpaal.
  • Je hoeft nooit meer te tanken waardoor je zowel geld als het milieu bespaart.
  • Je hebt de kosten van een laadpaal vanzelf terugverdiend binnen een mum van tijd.

Een geschikte laadpaal kiezen

Wil je een laadpaal kopen dan is het essentieel om voor een geschikte paal te kiezen. Welke laadpaal het meest geschikt is voor je situatie, is afhankelijk van het merk van je elektrische auto en van welke auto je rijdt. Ook de maximale laadcapaciteit van de elektrische auto en de elektriciteitsaansluiting zijn zaken die bepalend zijn voor welke laadpaal je moet kopen. Je kunt nagaan wat de specificaties zijn van je elektrische auto door de bijgeleverde onderhoudsboekjes te raadplegen of door contact op te nemen met een expert.

Lees tip:  Laadpaal voor bedrijven: waarom investeren in elektrisch rijden goed is voor jouw bedrijf

De betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid is zeer belangrijk wil je een laadpaal kopen. Je kunt namelijk kiezen voor de aanschaf van een universele laadpaal waarbij je verschillende soorten elektrische voertuigen kunt laden, maar je kunt ook voor een laadpaal kiezen van het merk van je auto. Ook de levensduur van de laadpaal zegt veel over de betrouwbaarheid, aangezien laadpalen ruim 10 jaar meegaan als je zorgt voor periodiek en correct onderhoud.

Het vermogen en de energieaansluiting

Kies een laadpaal met het juiste maximale laadvermogen, maar onthoud wel dat hoe hoger het laadvermogen des te hoger de prijs. Als het gaat om de energieaansluiting moet je kiezen tussen een 1-fase of een 3-fase laadpaal door eerst goed in je meterkast te kijken. Verder kun je laadpalen in verschillende kleuren en modellen kopen. Dit betekent dat je de ideale laadpaal kunt vinden voor de stijl van je omgeving, aangezien stijl een keuze is die per persoon verschilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *