Laadt jouw BMW i3 thuis op met de nieuwste laadpaal

Net als andere elektrische apparaten moet een elektrische auto opgeladen worden. Maar wist je dat als je thuis een laadpaal bezit, je goedkoper uitkomt. Je kunt nu thuis je auto opladen met de nieuwste laadpaal.

Waarom een laadpaal?

Een laadpaal wordt gebruikt voor auto’s die niet op brandstof rijden maar die elektrisch zijn. Op die manier zou het ook minder schadelijk voor het milieu moeten zijn en het geluid is een stuk minder hard. De manier van opladen gebeurt op dezelfde manier als hoe je een telefoon bijvoorbeeld oplaadt. 

Voor het gebruik van een laadpaal heb je een speciale pas nodig. Zo kan de leverancier weten wie er gebruikt gemaakt heeft van de dienst en dan kan hij je een factuur opsturen. Maar het hoeft niet altijd zo te gaan. Er zijn namelijk private laadpalen en openbare laadpalen. Bij gebruik van je eigen laadpaal hoef je geen pasje te gebruiken. Dat is namelijk alleen nodig bij gebruik van een publieke laadpaal. Je gaat een abonnement aan en daar krijg je een pasje voor. 

Dan luidt de vraag’ ’Hoe lang duurt het opladen van de accu?’’ Om ervoor te zorgen dat de accu helemaal vol is, zou de auto 6 tot 10 uur moeten laden. Maar als je onderweg met een lege accu komt stil te staan, dan zijn er aan de kant van drukke wegens vaak snellaadpalen. Dan is je accu snel voor 80% vol in 20 tot 40 minuten.

Verschillende laadpalen

Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende laadpalen. Zo heb je de private laadpaal, de snellaadpaal en de openbare laadpaal. Maar de technische ontwikkeling veranderd steeds meer en steeds sneller. Ook onder de laadpalen is dat het geval. Zo heb je bijvoorbeeld een laadpaal advies voor de BMW. Daarbij adviseren ze een laadpaal met 7,4KW of 11KW en DLB (Dynamic Load Balancing). Een voordeel is als je thuis geen grote verbruikers aan hebt, dat de BMW i3 laadt met een maximum van 7,4KW of 11KW. Ook zorgt het ervoor dat er geen overbelasting ontstaat.

Lees tip:  Een tweedehands Citroën C4

Nog een andere laadpaal is een Nissan Lead laadpaal. Deze laadpaal heeft een accupakket van 40 Kilowatt. Dat betekent dat je 160km elektrisch kunt rijden. Ook heeft de auto een topsnelheid van 114 km/h. 

Laadpaal thuis

Het is heel handig als je op eigen terrein over een laadpaal beschikt. Het komt ook nog eens voordeliger uit. Openbare laadpalen zijn iets duurder, want je betaald een hoger tarief per kWh dan wat je leverancier je gerekend heeft.

Om een laadpaal thuis te krijgen kun je hulp vragen aan de ANWB. Die helpt je namelijk met de aanvraag van een laadpaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *