Bedrijfsauto leasen

Bedrijfsauto leasen

Als u in de markt bent voor een nieuwe bedrijfsauto, vraagt u zich misschien af of leasen iets voor u is. Leasen kan een goede optie zijn voor bedrijven, omdat het hen op de lange termijn geld kan besparen. Wat zijn de voordelen van het leasen van een bedrijfswagen en biedt elk bedrijf deze optie aan? Deze vragen zijn belangrijk om een antwoord op te hebben voordat u begint met een bedrijfsauto leasen.

wat is auto leasen?

Een auto leasen is wanneer u betaalt om een auto te gebruiken voor een bepaalde periode, meestal twee tot vier jaar. U gaat akkoord met maandelijkse leasebetalingen en aan het einde van de leaseperiode kunt u de auto kopen of inleveren bij de dealer. Met een lease-overeenkomst betaalt u alleen voor de afschrijving van het voertuig tijdens de leaseperiode, dat is de reden waarom leasebetalingen meestal lager zijn dan lening betalingen. Een nadeel van leasen is dat u mogelijk kosten moet betalen voor het overschrijden van de afgesproken kilometergrens of als u het voertuig beschadigt. Maar als u voorzichtig bent met uw auto en er niet te veel kilometers mee maakt, kan leasen een geweldige manier zijn om een nieuwe auto te rijden zonder de bank te breken.

Bedrijfsauto leasen

Doet elk bedrijf aan autoleasing?

Niet elk bedrijf leaset auto’s, maar veel bedrijven wel. Er zijn tal van voordelen aan het leasen van een auto voor zakelijke doeleinden. Ten eerste kan het een stuk goedkoper zijn dan een auto kopen. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over onderhoud en reparaties, want dat wordt meestal gedekt door de lease-overeenkomst. En als u na een paar jaar uw auto wilt upgraden, kunt u de auto gewoon inleveren en een nieuwe leasen. Of leasen al dan niet geschikt is voor uw bedrijf hangt af van uw specifieke behoeften en budget, maar het is zeker het overwegen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *